Tanító nénik


Kedves Szülők!

 

Szabóné László Emília vagyok. 1982-ben végeztem az Esztergomi Tanítóképző Főiskola testnevelés-népművelés szakán.

Első munkahelyem a Dózsa György Általános Iskola lett, ahonnan a gyerekekkel együtt helyeztek át az akkori Mező Imre Általános Iskolába. Később az iskola neve Móra Ferenc Általános Iskolára változott. Itt dolgoztam 34 évig. Ebből 12 évig volt kis létszámú osztályom, amelyben tanulási nehézségekkel, magatartási problémával kerültek gyerekek, ezért elvégeztem a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán a fejlesztő tanári képzést.

Tanító és szakvizsgázott fejlesztőpedagógus végzettséggel dolgozom jelenleg.

Négy évvel ezelőtt jöttem a Dózsába, itt nagyon jól érzem magam. Az iskola tantestülete, vezetősége elfogadó, barátságos. Minden a gyerekek képességeinek kibontakoztatásáról szól. Az osztályom testnevelés tagozatos. Magyart és a környezetismeretet tanítok, fejlesztő órákat tartok.

Mivel jómagam is röplabdáztam, fontosnak tartom, hogy a gyerekek sokat mozogjanak, és rendszeresen sportoljanak. Ez számtalan pozitív előnnyel jár pl. egészségesek, kitartók, gyorsak, önállók lesznek, feladattudatuk megerősödik. Az ország számtalan városába eljutva sok ismeretet szerezhetnek.

Lényeges szempont, hogy a tanulásban is a lehető legtöbbet nyújtsák. Ezért igyekszem őket támogatni, segíteni, hogy megtudják, mihez van kedvük, tehetségük. Így a sport mellett tanulmányi-, próza- és versmondó versenyeken is rendszeresen szerepelnek diákjaim. Az eredmények eléréséhez pedig legfontosabbnak tartom a szülőkkel való jó kapcsolatot. Csak egymást támogatva, tisztelve, következetes munkával érhetünk el eredményeket.

„Az ember életében három földi kincs van: a tudás, az egészség és a szeretet.”                                            (Greguss Pál)

Az iskolánk jelenleg felújítás alatt áll, így szeptemberben szép, megújult környezetben várjuk kis tanítványainkat. Kérem Önöket, ismerjenek meg bennünket, hogy megfelelő döntést hozzanak gyermekük érdekében!

Szeretettel várunk Mindenkit!

Tisztelettel: Szabóné László Emília
leendő testnevelés tagozatos osztályfőnök