Jó szerencsét!

2012/2013-as tanévben indítottuk útjára a Jó szerencsét, Tatabánya helytörténeti vetélkedőt a város felsőtagozatos diákjai számára.

Ebben az évben lett 10 esztendős a József Attila iskola által indított Jó szerencsét verseny, és méltó megünneplésének éreztük, ha a versenyt kiszélesítjük, hogy ne csak az alsós gyerekek vehessenek részt egy honismereti versenyen.

A hagyományokhoz híven elsősorban Gallai Rudi bácsi könyveire alapoztunk, de kibővítettük más szerzők munkáira is, illetve fontos szerepet kapott az internetes kutatás is.

A versenyen három fős csapatok indulhatnak. Három levelezős feladatlap kitöltése után a legjobbak meghívást kapnak a városi döntőre, ahol a új formában adhatnak számot az év során szerzett ismereteikről. Ezen kívül a versenyzők kitöltenek egy játékos feladatot a múzeum kiállításairól, valamint elkészítenek egy szénrajzot.

Mindezek után a Bányászlámpa Díj arany, ezüst vagy bronz fokozatát kaphatják a csapatok.

Azok a csapatok, akik 4 éven keresztül ugyanabban a felállásban eredményesen szerepelnek a versenyen, a tatabányai OMBKE felajánlása révén egy valóban világító mini, névre szóló bányászlámpát kapnak ajándékba.

A verseny során a diákok megismerhetik városunk bányászhagyományait, neves művészeit és sportolóit; ismereteket szerezhetnek Tatabánya történelméből, a nemzetiségek sorsáról, műemlékekről és helytörténeti kutatókról.

Mindannyiunk számára fontos, hogy megismerjük városunkat, hogy megismerve, igazán szerethessük azt.

Mindenkinek jó versenyzést kívánunk!

 

Jó szerencsét, Tatabánya!